Un alt fel de jurnalism local

Iașul Nostru este o publicație locală independentă care-și propune să documenteze lucrurile bune care se întâmplă în Iași prin jurnalism onest și constructiv, la firul ierbii.

În fiecare vineri, trimitem un newsletter cu informații folositoare care te ajută să ții pasul cu ce se întâmplă în Iași, iar marțea, cam o dată la două săptămâni, avem un material despre oamenii și locurile care fac Iașul mai bun.

Premisa de la care plecăm este că jurnalismul local este un serviciu public esențial pentru vitalitatea unui oraș. Însă mahalagismul și negativitatea presei locale i-au îndepărtat în ultimii ani pe cei care s-au săturat să citească despre scandaluri politice și accidente rutiere.

Credem că niciodată nu a fost mai mare nevoie de jurnalism local independent, care să amplifice vocile ieșenilor care vin cu soluții, fie că vorbim de antreprenori locali, activiști civici sau oameni din administrație.

Așa că împreună cu voi și pentru voi, construim o publicație locală care aduce la lumină oamenii, locurile și organizațiile care fac Iașul un oraș mai bun.

Cum pot să vă ajut?

Pentru că modelul care face posibil acest tip de jurnalism este bazat pe abonamente digitale (lunare sau anuale), nu pe reclame la videochat și titluri înșelătoare, viabilitatea acestei publicații depinde de susținerea cititorilor ca tine.

Dacă vrei să ne sprijini în misiunea de a face jurnalism de calitate în Iași, ne-ar ajuta enorm de mult să cumperi un abonament prin care devii membru al comunității Iașul Nostru.

Cine se ocupă de newsletter?

Iașul Nostru este editat de mine, Alex Enășescu. Sunt un jurnalist de 35 de ani, născut și crescut în Copou. 😀

În ultimii șase ani, m-am ocupat de newsletterul Revista Pressei și am scris pe PressOne despre oameni care fac lucruri remarcabile în Iași:

În mai 2021, am fost unul din cei 12 jurnaliști din toată lumea care au primit o finanțare de la platforma de newslettere Substack pentru a lansa un newsletter local în orașul lor.

Pentru un reporter local ca mine, este o șansă unică de a construi o alternativă curată și onestă la presa locală, bazată pe jurnalism de calitate.

Dacă vrei să ținem legătura, mă găsești pe Facebook, Instagram, Twitter.

Cum pot publica pe Iașul Nostru?

Iașul Nostru este mereu în căutare de jurnaliști talentați, indiferent de vârstă sau de nivelul de experiență.

Dacă ai o idee sau un subiect despre care ai vrea să scrii, citește ghidul editorial și dă-ne un semn pe adresa iasulnostru@substack.com.