Ghidul grădinițelor private din Iași
Cât costă înscrierea, școlarizarea și masa la principalele grădinițe din Iași
Ministerul Educației și Cercetării nu a dat încă startul înscrierii în grădinițe pentru anul școlar 2023 – 2024, dar multe din grădinițele private au început deja înscrierile și atrag părinții cu oferte care mai de care mai tentante.
Avem la Iași o grădiniță cu salină, multe grădinițe cu laboratoare cu calculatoare sau terenuri de sport și care sunt supravegheate online, cu sisteme care permit părinților să asiste în direct, din spatele monitoarelor, la activitățile micuților preșcolari.
Între cursurile de limbi străine, devenite deja o normalitate în grădinițele particulare, și-au făcut loc în ultimii an lecții de calculator, dans, pian și, ca urmare a pandemiei, s-a dezvoltat la Iași un puternic curent în ce privește lecțiile de șah.
Firesc, pentru mulți dintre părinți, cartierul în care se află grădinița va fi un criteriu important atunci când decid unde să își înscrie copilul. Un alt criteriu va fi cel referitor la activitatea din grădiniță, cursuri, la accentul care se pune în educarea copiilor.
Limba engleză o studiază acum orice preșcolar din mediul privat ieșean, dar sunt unități care predau, la cerere, și o a doua limbă străină micuților de 4 – 6 ani. Iar educația religioasă poate fi, de asemenea, un criteriu determinant în alegerea pe care o fac prinții. Și, nu în ultimul rând, nivelul taxelor de înscriere, de școlarizare, de masă sau de transport, constituie încă un factor de care trebuie ținut cont.
Având în vedere toate aceste criterii, și fără pretenția de a fi reușit să realizăm o listă 100% completă a grădinițelor private, am realizat un ghid al grădinițelor private care, sperăm noi, vă va salva timp prețios.
Grădinița Montessori School of Iași
📍 Aleea Sadoveanu 44 P și Strada Funcționarilor 2F, Iași
📞 0744 793 789
Grădinița Montessori School of Iași rămâne una dintre cele mai râvnite grădinițe, pentru părinții cu dare de mână și este una dintre cele mai admirate de către angajații din sistemul de educație preșcolară. Funcționează în două sedii, în cartierele Copou și Centru, sub motto-ul:
„Ne propunem să-i educăm pe copiii dumneavoastră la fel cum îi educăm pe ai noștri”
Atât pagina web, cât și pagina de Facebook abundă în informații și sunt actualizate. Iar parcursul preșcolarilor înscriși la Montessori e explicat în detaliu.
Înscrierile la Montessori School of Iași se apropie de final.
Taxa de înscriere este de 2.000 de lei.
Taxa de școlarizare este de 2.300 lei/lună.
Montessori School of Iaşi îşi propune să ofere copiilor un mediu în care să-şi dezvolte inteligenţa socială, creativitatea, iniţiativa, respectul faţă de reguli, capacitatea de a lucra în echipă, astfel încât viitorul, indiferent cum va arăta el, să reprezinte doar o oportunitate în plus pentru ei de a se afirma ca adulţi echilibraţi şi adaptaţi acelor realităţi.
Metoda Montessori este bazată pe filosofia educaƫională a Mariei Montessori. Principiul de bază al acestei filosofii este să „urmezi copilul”.
Clasele Montessori sunt pregătite cu grijă pentru a-i permite copilului să muncească independent, dar şi pentru a-i oferi bucuria propriilor descoperiri.
Educatorul oferă prezentări copilului, iar acesta este liber să le aleagă iar şi iar, să lucreze şi să descopere, pentru ca apoi să stăpânească idei.
Se accentuează și ideea conform căreia, la Montessori School of Iași „copiii nu se concentrează pe obținerea unor performante apreciate prin calificative sau note, ci pe dezvoltarea unei dorinţe fundamentale pentru învăţare”.
Clasele sunt formate din grupe mixte, cu copii de diferite vârste, care avansează către o altă clasă nu la începutul unui nou an școlar, ci în funcție de evoluția proprie.
Şcoala Gimnazială Paradis
📍 Str. Iancu Flondor, Nr. 2 M, cartier Păcurari
📞 0722 133 091 / 0725 893 627
Școala Gimnazială Paradis, din Păcurari, oferă și cursuri pentru preșcolari. Înscrierile au început, chiar dacă taxele pentru anul 2023 – 2024 nu au fost stabilite încă.
Pentru anul în curs însă, părinții au achitat 3.100 euro/an, la care s-au adăugat, opțional, taxele pentru masa copiilor (20 lei/zi)
Sălile de clasă sunt amenajate sub forma unor laboratoare (de științe, de istorie-geografie, de lingvistică, de informatică și de artă), cu table interactive, mobilier ergonomic și laptop-uri, iar elevii, potrivit paginii de web a grădiniței, iau masa la restaurant, „beneficiind de un regim alimentar echilibrat, supravegheat de un nutriționist, în concordanță cu nevoile vârstei”.
După somnul de prânz, programul de after-school e combinat cu activități în diverse cluburi opționale: pian, chitară, dans, șah, înot, artă, fotbal.
Grădiniţa Penilla
📍 Str. Spital Paşcanu nr. 2
📞 0332 800 812
„Înscrierile nu au neapărat o dată fixă, mergem cu casa închisă având foarte puține locuri. Acum se fac reînscrierile pentru copiii care trec într-o grupă mai mare. Iar aici, pe perete, am două cereri pentru anul 2024 – 2025, pentru grupa 2 – 3 ani. Sunt cereri ale părinților care au mai avut copii la noi și imediat ce li sa născut al doilea copil au sunat să anunțe că îl vor înscrie și pe acesta tot aici”, a spus directorul Grădiniței Penilla, Otilia Thaci.
Potrivit acesteia, părinții sunt atrași de terapiile gratuite de care beneficiază micuții. Înființată de Asociaţia de Ajutorare Maranatha, o organizaţie neguvernamentală care activează din 1990 în Iasi si regiunea de Nord-Est a Românie, grădinița a fost înființată în 1994, ca centru de reabilitare pentru copiii preșcolari cu dizabilităţi.
În prezent, la Penilla există o grupă pentru copii cu profil atipic de învăţare (întârzieri cognitive). Este și unul dintre motivele pentru care, pe lângă ședințele de logopedie, disponibile în majoritatea grădinițelor private, Grădinița Penilla oferă și ședințe de gimnastică medicală şi kinoterapie și terapie prin artă sau prin muzică.
Taxa de școlarizare se scumpește în 2023 – 2024 cu 200 de lei față de anul curent și va ajunge la 1200 lei/lună. Iar tariful pentru masă crește de la 25 lei/zi la 28 de lei. Grădinița beneficiază de bucătărie proprie.
În plus, părinții pot opta pentru transport, care costă, în acest moment 10 lei/zi (dus/adus).
Grădinița FEG
📍 Str. Păcurari nr. 25
📞 0232 256 266
Prima instituție de învățământ privat din Iași are, în acest moment, patru sedii în care părinții își pot înscrie copiii la grădiniță, în cartierele Alexandru cel Bun, Bucșinescu/Smârdan, Nicolina, Păcurari.
Denumirea – F.E.G. – reprezintă o sinteză a specificului acestei grădinițe: studiul limbilor străine (franceză, engleză, germană).
În pachetul activităților școlare de bază sunt incluse limba engleză și informatica. Părinții pot, în plus, să opteze pentru pictură, dans, limba germană sau teatru, precum și pentru șah sau pian (o oră pe săptămână, 50 lei, preț neinclus în taxa de școlarizare).
Înscrierile încep în luna mai, dar pe pagina de internet părinții pot deja completa online formularul de pre-înscriere, în care au posibilitatea de a opta pentru programul de grădiniță normal sau prelungit și pot opta pentru câte mese vor să i se asigure copilului.
De asemenea, grădinița oferă suplimentar, cu extra cost, a transportului copilului de acasă la unitatea școlară și înapoi acasă.
Taxe pentru anul 2023 – 2024
Taxa de înscriere la grupa mică și mijlocie este de 200 de lei
Taxa de înscriere la grupa mare e de 300 de lei
Taxa de reținere a locului e de 500 lei/lună
Taxa de școlarizare pentru program normal este de 1100 lei
Taxa de școlarizare pentru program prelungit este de 1300 lei
Taxa de transport este de 400 lei/lună în oraș și 450 lei/lună în afara orașului
Taxa de masă pornește de la 6 lei/zi (mic dejun și gustare) și ajunge la 22 lei/zi dacă părinții optează pentru mic dejun, prânz și două gustări.
Grădinița se mândrește cu facilități de tipul: minilaboratoare de calculatoare, săli de mese, săli de sport, spații de joacă in aer liber și organizează și program de tip after kindergarten.
Grădiniţa FEG funcționează şi pe timpul vacanțelor școlare, părinţii beneficiind de o reducere a taxei de şcolarizare.
Grădiniţa Euroed
📍 Fundația EuroEd, Strada Florilor 1C
📞 0232 252 850 / 0232 252 902
Pe internet, Grădinița Euroed anunță că „înscrierea se poate realiza pe parcursul întregului an şcolar, în funcţie de locurile disponibile.
Numărul de copii din grupe este de maxim 20. În cazul în care grupele sunt la limita maximă privind numărul de copii acceptaţi, cererile ulterioare vor fi soluţionate pe baza unei liste de aşteptare”.
Programul grădiniței e prezentat așa cum s-a desfășurat în anul 2020 – 2021, cu precizarea că programul normal e de la ora 08:00 la 14:00, iar cel prelungit de la 08:00 la 20:00.
Nu sunt informații referitoare la taxele de înscriere, școlarizare, masă, iar telefonic am fost asigurați de mai multe ori că vom fi contactați de conducerea grădiniței pentru detalii, lucru care nu s-a întâmplat.
Printre beneficiile Grădiniței EuroEd sunt accesibilitatea, fiind localizată în centrul orașului, tehnologia (aparatură audio-video, televizoare, CD-playere, videoproiectoare, smart-boards şi un laborator de informatică conectat la internet), sala de sport, spațiul de joacă în aer liber și spaţiul pentru somnul de prânz.
Grădiniţa cu Program Prelungit Iris
📍 Str. Lipovană nr. 27
📞 0743 / 997 700
Una dintre puținele grădinițe care nu au început încă înscrierile, în așteptarea startului pe care trebuie să îl dea Ministerul Educației, Grădinița Iris percepe un tarif de 1100 lei/lună pentru programul normal (07:30 – 12:30) și de 1200 lei/lună pentru programul prelungit (07:30 – 18:30).
Limba engleza se predă intensiv, zilnic, și este inclusă în taxa de școlarizare, copiii familiarizându-se și pregătindu-se pentru concursurile „English Way", „Let’s play" și „Cambridge Starters".
Accentul se pune pe engleză, educație sanitară și rutieră și pe joacă, pentru că, potrivit paginii web a grădiniței, „jocul, învățarea si creația sunt forme de activitate menite sa identifice si sa pună in valoare potențialul copilului tău”.
Astfel, grădinița Iris își propune să-și îndeplinească misiunea de a cultiva copiilor entuziasmul de a învăța, libertatea de exprimare, curiozitatea, spontaneitatea, spiritul de inițiativa, spiritul de echipa si fair-play-ul.
Și aici, activitățile opționale, neincluse în taxa de școlarizare, sunt cele de dans modern si de societate, cursuri de şah, cursuri de arte plastice și cursuri de muzică și pian.
Vârsta minima pentru admiterea copiilor în colectivitate este de 2 ani (la grupa ante-preșcolară), iar grupa mare-pregătitoare primește copii cu vârste de 5-7 ani).
Grădiniţa Veselă
📍 Șoș. Rediu nr. 36
📞 0740 040 911
Grădinița Veselă, situată în mijlocul unei comunități tinere, în Rediu, este una dintre grădinițele la care copiii ajung, în medie, în 15 minute de la locul de domiciliu.
Vârsta minimă de admitere a copiilor este de un an și 8 luni (pentru clasele Baby Ursuleți și Baby Fluturași). Albinuțe, Buburuze, Steluțe, Pitici și Ștrumfi sunt copiii care alcătuiesc grupele mică, mijlocie și mare, adică de la 2 ani și 7 luni, până la 6 ani.
Înscrierile la Grădinița Veselă se fac pe toată perioada anului, iar tarifele pentru anul 2023 – 2024 nu au fost încă stabilite. Telefonic ni s-a specificat totuși că e posibil ca taxele să crească cu 100 de lei față de cele din acest an.
În acest moment, taxele de școlarizare percepute de grădiniță sunt:
programul scurt (07:00 - 12:00) - 1.400 lei/lună
program lung (07:00 - 18:00) - 1.500 lei/lună
masa, în regim catering, costă 20 lei/zi, iar o eventuală modificare a acestui tarif depinde de furnizor.
Engleza se studiază zilnic, timp de o oră și, pe lângă curricula obligatorie, copiii mai pot face activități (opționale, contra cost) ca dans, teatru, gimnastică sau balet (25 lei/lună/4 ședințe), știință (60 lei/lună/4 ședințe) sau șah (65 ron/lună/4 ședințe).
Grădiniţa Longavit
📍 Şos. Nicolina nr. 1-3,
📞 0757 086 656, 0332 882 298
Grădinița Longavit este singura grădiniță care face în anul 2023 – 2024 o reducere de preț față de anul anterior. Înscrierile au început de la jumătatea lunii martie.
În anul școlar următor, taxa de școlarizare va fi de 1000 de lei pe lună, indiferent dacă copilul este înscris la program scurt (08:00 - 13:00) sau la program prelungit (08:00 - 18:00). În acest moment, taxa este de 1000 de lei la programul scurt și de 1200 de lei la program prelungit. Atenție, oferta este valabilă până la data de 1 iulie!
În plus, Longavit percepe și o taxă de rezervare a locului, de 200 de lei.
Tariful pentru masă este în acest moment de 18 lei/zi la program scurt și de 20 lei/zi la program prelungit. Masa este livrată la grădiniță în sistem catering, ca la majoritatea grădinițelor private din Iași, iar tariful pentru următorul an nu se cunoaște încă.
Printre activitățile opționale oferite de grădiniță sunt cursuri de modeling, limbi moderne (engleza, franceza, germana), șah, teatru de păpuși, inițiere în calculatoare, pian și olărit.
Școala Primară Hansel und Gretel
📍 Șos. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 4, Bloc A10, în complex EXCLUSIV Residence
📍 Șoseaua Păcurari nr. 138, IDEO
📞 0332 144 152, 0744 190 823
„Grădiniță și școală primară. Începem înscrierile pentru anul 2023 – 2024” – este mesajul afișat pe prima pagină a site-ului Școlii Hansel und Gretel din Iași, instituție patronată de Fundația pentru Educație și Atitudine.
Prioritate, ca și la celelalte grădinițe, au copiii ai căror frați mai mari sunt deja elevi ai școlii sau ai grădiniței Hansel și Gretel.
Vârsta minimă pentru acceptarea copiilor la grădiniță este de un an și opt luni, iar locurile rămase libere sunt puține, spun reprezentanții grădiniței.
Taxa de înscriere la Grădinița Hansel und Gretel din Iași este de 300 de lei.
Taxa de școlarizare pentru program normal – 1300 lei/lună
Taxa de școlarizare pentru program prelungit – 1500 lei/lună
Tariful pentru masă (care e asigurată în sistem catering) e în acest moment de 25 lei/zi și încă nu s-a comunicat prețul pentru următorul an școlar.
Uniforma preșcolarilor este alcătuită din tricouri polo albastre, cu mânecă scurtă sau mânecă lungă, atât pentru fete cât și pentru băieți.
Grădiniţa Excellence
📍 Şos. Bucium nr. 55 B
📞 0741 050 800 , 0744 508 586
Capacitatea instituției este de 106 de preșcolari.
Activitatea grădiniței se desfășoară după program normal (08:00 – 13:00) sau prelungit (08.00 – 18:00).
Taxa de școlarizare pe anul 2022 – 2023 este de 1.400 de lei/lună, indiferent de lungimea programului. Taxa pentru anul următor nu a fost stabilită încă.
Grădinița Excellence nu percepe taxă de înscriere.
În ce privește masa, tariful actual este e 26 lei/zi pentru copiii înscriși la programul normal și de 28 de lei/zi la program prelungit. Grădinița are bucătărie proprie, iar meniurile sunt realizate cu ajutorul unui nutriționist.
În ce privește cursurile, engleza se studiază zilnic, iar limba germană de două ori pe săptămână.
Alte cursuri, care intră în taxa de școlarizare, se stabilesc împreună cu părinții, care pot să aleagă dintr-o ofertă ce cuprinde dans modern, pictură, origami, quilling sau gastronomie (program de vară).
Contra cost pot participa la activitățile din cadrul atelierului MindLab (4 şedinţe/ lună - 70 lei), ASNATURA (4 şedinţe/ lună - 50 lei), activități ludice (4 şedinţe/ lună - 50 lei), Zumba (4 şedinţe/ lună - 60 lei) sau balet (4 şedinţe/ lună - 80 lei).
Iar părinții care sunt ocupați și în weekend își pot lăsa copii la „Căsuța de weekend în lumea poveștilor” - de vineri ora 16.00 până duminică ora 16.00. Taxa percepută pentru acest serviciu este de 500 lei/weekend.
Şcoala Primară Varlaam Mitropolitul
📍 Costache Negri nr. 48
📞 0733 313 424
Școala Primară Varlaam Mitropolitul oferă și cursuri pentru preșcolari și își propune „formarea copiilor într-un spirit viu ortodox”.
Procedura de înscriere e riguroasă. Începe cu completarea unui formular online, pentru ca într-o a doua etapă, cea de selecție, copiii și părinți să treacă proba interviului.
În acest fel, școala încearcă să determine dacă copilul are „comportament și dezvoltare cognitivă, emoțională și spirituală adecvată vârstei” și dacă părinții au capacitate și disponibilitate de implicare activă în parteneriatul cu școala „conform viziunii și valorilor noastre”, se arată pe pagina web a grădiniței.
Taxa de înscriere pentru anul 2023 - 2024 este de 1.000 lei (300 lei taxă de admitere, 200 lei rechizite, 500 lei avans pentru prima lună de școlarizare) și este nereturnabilă în cazul în care beneficiarii renunță la înscrierea în anul școlar 2023-2024.
Taxa de școlarizare pentru perioada 01 septembrie 2023 – 30 iunie 2024 este de 12.500 lei/an pentru programul scurt (08.00 –12.30) și de 16.000 lei/an pentru programul prelungit (08.00 – 18.00), la care se adaugă obligatoriu contravaloarea mesei (mic dejun, prânz, gustare).
Taxa pentru masă (mic dejun + prânz + gustare) este de 23 lei pe zi.
În plus, în perioada vacanței de vară (01-31 iulie 2023), părinții își pot duce în continuare copiii la grădiniță, dacă plătesc 313 lei/săptămână pentru programul scurt (la care se adaugă opțional taxa pentru masă) sau 400 lei/săptămână pentru programul lung (la care se adaugă obligatoriu taxa pentru masă).
În schimb, grădinița păstorită de Mitropolie promite să cultive „măreția printr-o abordare holistică: IQ+EQ+SQ”, adică să îi facă „să recunoască și să admire frumosul în natură și în oamenii din jur și să observe și să cultive legăturile profunde și sensul în activitățile din viața lor”.
În plus, copiii educați la Școala Varlaam Mitropolitul vor căpăta, potrivit obiectivelor grădiniței, competențe de lideri: conștiința de sine, autocontrolul, atenția, reziliența și gândirea critică.
Grădinița Spectrum
📍 Bulevardul C. A. Rosetti nr. 12-14, Iași
📞 0771 / 181 514
Grădinița Spectrum este patronată de SC Lumina Instituţii de Învăţământ SA, care s-a înființat în anul 1994, la Constanța, la inițiativa şi sprijinul oamenilor de afaceri turci. Rețeaua de unități școlare din care face parte și grădinița Spectrum (de fapt Școala Internaționala Spectrum Iași) este formată în acest moment din 14 unități de învățământ preuniversitar.
Taxele pentru anul școlar 2023-2024
Taxă înscriere: 200 euro (elevi noi)
Taxe școlare program scurt (08:00 - 12:30): 2750 euro/an
Taxe școlare program prelungit (08:00 - 17:00): 3000 euro/an
Masa: 950 euro/an
Pentru copii care mai au un frate înscris la grădinița sau Școala Spectrum, se aplică o reducere de 5% din taxa. Și tot 5% este reducerea dacă plata se face integral și nu în mai multe rate.
O condiție pentru admiterea copiilor la Grădiniţa Spectrum este să nu poarte scutece şi să știe să îşi exprime nevoile de bază.
Grădiniţa Spectrum dispune de grupe cu număr maxim de 18 copii, activităţile fiind centrate spre dezvoltarea cognitivă, psihometria şi senzorială. Fiind o şcoală internațională, preșcolarii intră în contact cu tainele unei limbi străine (limba engleză) încă de la grupa mică.
Grădiniţa Angel Kids
📍 Str. Gavril Muzicescu, nr. 12 (lângă Colegiul Național)
📞 0232 270 226 0757 015 740
Înscrierile pentru noul an școlar au început deja și vor continua până la completarea locurilor.
Taxa de școlarizare este de 1300 lei/lună.
Taxă de înscriere nu se percepe.
Tariful pentru masă este de 25 de lei/zi. Mâncarea copiilor se prepară în bucătăria proprie a grădiniței.
Situată într-o zonă ultra-centrală, faptul că grădinița dispunde de o parcare proprie poate fi un avantaj. Un alt avantaj, pe care nu multe grădinițe din Iași îl oferă, este acela că Angel Kids este deschisă permanent, inclusiv în perioada vacanțelor școlare.
Printre opționalele oferite de grădiniță se numără educație muzicală, pian, limba engleză și dans. Incluse în taxa de şcolarizare mai sunt și cursuri de șah sau de teatru.
Grădiniţa Junior
📍 Bd-ul Carol I nr. 11, Complex studențesc Titu Maiorescu
📞 0232 / 201 143
Grădinița Junior, a Universității Alexandru Ioan Cuza e o altă grădiniță care nu acceptă orice copil la înscriere. Sunt primiți în primul rând copiii ai căror părinți (ambii), sunt angajați ai universității. Apoi cei care au măcar un părinte angajat al instituției de învățământ superior, cei care mai au frați sau surori înscrise la Grădinița sau la Școala Junior, bunici angajați la universitate, sau măcar părinți sau bunici colaboratori ai universității.
Abia în ultimul rând se acceptă alți copii, dar numai cu recomandarea scrisă a unei persoane angajate în Universitatea Alexandru Ioan Cuza și cu „asumarea răspunderii acelei persoane”.
Părinții pot opta pentru programul scurt, de la 08:00 la 13:00, sau pentru programul prelungit, de la 08:00 la 17:30. Între activitățile opționale ale Grădiniței Junior se numără cursuri de limbi moderne, dans modern / sportiv, pictură, karate, șah sau origami.
Și aici, ca și la alte grădinițe, înscrierile s-au încheiat deja, iar rezultatele au fost anunțate în prima săptămână din martie. Nu se precizează care este cuantumul taxei de școlarizare (și nici telefonic nu au fost oferite aceste informații), însă taxa de înscriere reprezintă 50% din taxa de școlarizare pentru o lună. În caz de retragere, această taxă nu se restituie.
Grădiniţa Euro Kid
📍 Str. Cazangiilor nr. 2
📞 0332 803 483
Grădinița Euro kid din Iași se bazează pe utilizarea aceluiași curriculum ca şi cel al grădinițelor de stat. Limba engleză se studiază zilnic, iar opționalele propuse de grădiniță sunt: limba germană , musical English , pictură, modelaj și tapiserie, cursuri de dans și aerobic, teatru pentru copii, șah și orgă.
Iar la activitățile extracurriculare, care se desfășoară în fiecare săptămână, copiii participă între altele, ca un curs de educație europeană și drepturile copilului, precum și la un curs de bune maniere.
Înscriere și taxe de școlarizare
Înscrierea în Grădiniţa Euro kid din Iași se poate realiza pe parcursul întregului an şcolar, în funcţie de locurile disponibile. Numărul de copii din grupe este de maxim 20.
Taxa de școlarizare este de 1000 lei pentru program scurt (07:30 – 13:00) și de 1200 lei pentru program prelungit (07:30 – 18:00)
Taxă de înscriere nu se percepe.
Tariful pentru masă este de 22 de lei/zi pentru copiii înscriși la program scurt și de 25 de lei/zi pentru cei de la program prelungit.
Euro kid beneficiază de bucătărie proprie cu aparate moderne, cuptor de pizza, cuptor cu aburi, etc. Meniurile sunt sănătoase și variate (17 variante), vizate de medicul nutriționist si asistentul medical, în funcție de vârsta și nevoile copilului.
Din anul școlar 2023 – 2024, Euro Kid mai deschide un sediu de grădiniță, în Rediu, pe lângă cel localizat în manta Roșie.
Grădiniţa Kitty
📍 Str. Gheorghe Doja nr.14
📞 0765 378 971
Grădiniţa cu program prelungit Kitty este situată aproape de inima orașului Iași, în zona Nicolina 1, Educatoarele-spiridușe, super-calificate, cred într-o abordare flexibilă a educației și se adaptează cerințelor dumneavoastră personale, sprijinind participarea și integrarea armonioasă a oricărui copil în grădiniță.
Taxa de școlarizare urmează să se stabilească în luna august. Înscrieri se fac deja, iar pentru înscriere nu se percepe nicio taxă.
Pentru anul în curs, taxa de școlarizare este de 1050 lei/lună pentru programul normal (00:70 – 12:00) și de 1200 lei/lună pentru program prelungit (07:00 – 18:00).
Oferta de activități opționale include: engleză, dans, tenis, activități de dezvoltare personală.
Grădinița Fericitul Ieremia
📍 Tomești, Strada Petuniei nr. 1
📞 0232 / 290 018
Grădinița „Fericitul Ieremia”, renovată, fondată şi finanţată de „Surorile de Caritate ale Sf. Apostol Paul”, cu sediul în Anglia, ajutate de părintele paroh Chelaru Pavel, și-a deschis porțile în 2003.
Datele despre taxele percepute lipsesc și de pe pagina de internet a Grădiniței Fericitul Ieremia, din Tomești. La telefonul oferit pe pagina web a grădiniței pentru contact a răspuns una dintre surorile de caritate, care a promis foarte amabil că va transmite oferta grădiniţei prin email. Promisiunea ei a fost în van.
Misiunea declarată a acestei grădinițe este „de a forma oameni care să trăiască după valorile umane şi creştine punând accent pe respect, solidaritate, toleranţă, onestitate”.
Grădinița Surorile Providenței
📍 Șos. Bârnova nr. 2
📞 0232 233 877 / 0232 233 878
Educație moral-religioasă, catolică, pot primi și copiii înscriși la Grădinița Surorile Providenței, din Bârnova. Doar că, pentru pre-înscriere, părinții au avut la dispoziție o singură zi – prima zi lucrătoare din luna ianuarie, iar locurile s-au completat.
În a doua parte a lunii februarie, după ce s-a încheiat analiza dosarelor, părinții au fost informați prin email dacă copilul a fost acceptat sau nu.
Prioritate au avut copiii ai căror frați au fost deja elevii grădiniței, care locuiesc sau ai căror părinți lucrează în apropierea grădiniței, precum și cei proveniți din familii cu o situație materială precară.
Surorile Providenței nu fac înscrieri cu un an-doi înainte, așa încât cei care țin morțiș să își ducă copiii la această grădiniță trebuie să își noteze de pe acum în calendar data de 3 ianuarie 2024.
Grădiniţa oferă cursuri cu program normal și cursuri cu program prelungit. Iar taxa de școlarizare pentru anul 2023 – 2024 a fost stabilită la 900 de lei pentru programul scurt și de 1000 lei pentru program prelungit. Taxă de înscriere nu există.
Oferta educațională oferită de Surorile Providenței împletește educația moral-religioasă și educația prin cânt cu orele de dans modern, balet, teatru, ore de pian sau vioară, engleză, șah și gimnastică.
Grădinița Happy Kittens
📍 satul Valea Lupului, str. Bujorilor, nr.2
📞 0745 197 153
În modelul Happy Kittens predarea este individuală sau în grup restrâns și nu există competiție: acestea nu sunt necesare ca forme de evaluare în procesul de învăţare.
Aceasta deoarece evaluarea este parte integrantă din procesul de învăţare şi are rol formativ pozitiv câtă vreme este îndreptată spre conștientizarea punctelor slabe şi îmbunătățirea acestora, nu atunci când comunică doar o etichetă sau o clasificare seacă.
În ce privește oferta educațională, printre activitățile și cluburile opționale se numără limba engleza intensiv (pregătire pentru Cambridge), pictură, olărit, origami, bune maniere, curs de jurnalism, canto, pian, chitară, fotbal, basket sau karate.
Detalii despre înscriere
Cererile de preînscriere pentru grădinița Happy Kittens se pot depune pe tot parcursul anului şcolar la adresa de email: contact@happy-kittens.ro sau la secretariatul Happy Kittens.
Întâlnirile se stabilesc cu o programare, completând formularul de preînscriere sau prin programare directa la telefon.
Happy Kittens este deschisă pe parcursul anului școlar conform calendarului anual. Însă vacanțele, zilele libere şi sărbătorile legale se achită 100%.
Au prioritate la înscriere, în ordine: copiii care au frecventat Happy Kittens și copiii care au frați/surori la Happy .
Nu se percepe taxă de înscrire.
Costuri
taxa de scolarizare este 1400 lei/luna, tip abonament
taxa de masă: 19 lei/zi – preșcolar
Prânzul și gustarea de după-masă sunt asigurate de o firmă de catering. Meniul si ingredientele folosite (fără prăjeli, bomboane și alte alimente care conțin zahăr în exces), promite Grădinița Happy Kittens.
Grădinița Atelier 1
📍 Str. Rojnita, nr. 5, Iași - cartier Tătărași
📞 0232 269 304 / 0746 262 979
Înscrierile nu au început, grădinița așteaptă startul Ministerului Educației. Se fac însă preînscrieri.
Pentru anul 2023 – 2024 taxele de școlarizare vor fi de 1250 de lei/lună pentru program scurt și de 1600 de lei/lună pentru program prelungit.
Grădinița Atelier nu percepe taxă de înscriere.
Masa e în regim catering, iar tariful depinde de oferta partenerului care livrează mâncare.
Instituția oferă la cerere servicii de transport.
Serviciilor educaţionale de la Grădiniţa Atelier 1 li se adaugă programul de după amiaza pe ateliere de creație - teatru, muzică, pictură, modelaj și pian. Iar activitățile opționale propuse sunt șah, dans, arte marțiale (qwan-ki-do), balet, tenis de câmp.
Grădinița Micul Prinț
📍 Strada Cazangiilor 1, Iași - cartier Poitiers/Manta Roșie
📞 0755 707 567
Înscrierile pentru cele 5 grupe de vârstă au început în a doua săptămână a lunii mai.
Taxa de școlarizare este de 1150 de lei/lună la programul scurt și de 1250 de lei/lună pentru program prelungit.
„Iar în cazul în care copilul se îmbolnăvește și lipsește cel puțin 5 zile de la grădiniță, se aplică o reducere de 10% din taxa pe luna respectivă”, au explicat telefonic reprezentanții grădiniței.
Taxa de înscriere este de 100 de lei.
Taxa de masă este e 23 lei/zi.
În taxa de școlarizare este inclus cursul zilnic de engleză, arte marțiale (karate, aikido, etc), arte plastice (desen, pictură), dans și gimnastică ritmică și muzică instrumentală (copii din grupa de vârstă 5 – 6 ani învaţă să cânte la pian sau chitară).
Grădinița Căsuța Zânelor
📍 Str. Vasile Lupu nr. 19 și Șos. Varianta Rediu, bloc Diana
📞 0746 332 300
Înscrierile la cele două grădinițe Căsuța Zânelor încep în perioada 15-26 mai. Tarifele nu au fost stabilite pentru anul următor, însă ni s-a comunicat că cel mai probabil taxa de școlarizare va crește cu 100 de lei față de cea practicată în prezent.
Taxă de înscriere nu se percepe.
În acest moment, taxa de școlarizare este de 1000 lei/lună pentru programul scurt (08:00 – 12:00) și tot atât pentru programul normal (08:00 – 13:00) și de 1100 lei pentru programul lung (08:00 – 18:00).
Tariful pentru masă este de 22 lei / zi și poate suferi modificări în anul școlar următor, în funcție de decizia partenerilor care livrează mâncarea în regim catering.
Şcoala Primară Lorelay
📍 Prof. Emil Honoriu, nr. 2A, cartier CUG
📞 0753 / 117 348, 0232 / 217 975
Înscrierile au început pentru cele 15 locuri de la grupa mică, au declarat reprezentanții Lorelay. Tarifele pentru noul an școlar nu au fost stabilite, valoarea acestora urmând să fie ajustată cel mai probabil cu o sută de lei în plus față de anul în curs.
În prezent, taxa de școlarizare pentru programul normal (08:00 – 13:00) este de 1000 lei/lună, iar cea pentru program prelungit este de 1200 lei/lună (tariful nu include taxa de masă care e de 19 lei/zi).
Grădinița Lorelay nu percepe taxe suplimentare pentru: înscriere, limba engleză, limba germană, activităţi opţionale, materiale didactice, materiale de lucru și nici pentru aniversări.
Ca să fie admis la înscriere, copilul trebuie să împlinească vârsta de 3 ani până la 31 decembrie, anul în curs.
Între activitățile opționale, incluse în taxa de școlarizare se numără:
arte plastice, obiecte şi ornamente decorative din hârtie,
obiecte din ipsos pictate, construcții cu cărămizi din ipsos,
decorațiuni cu șervețele şi alte tehnici utilizate în realizarea de obiecte de decorat diverse,
obiecte din șnururi, panglici de hârtie şi prin tehnica quilling (tehnica spiralării hârtiei),
pictură pe sticlă, bijuterii din mărgele și dans.
Contra-cost, copii pot învăța capoeira, pian sau limba germană.
Lipsesc gradinite din Iasi. Din acest motiv nu consider ca acest articol este 100% relevant. Exprimati "principalelor gradinite", dar e pacat ca nu v-ati facut temele in intregime. 😢