12 Comments
Jan 14, 2022·edited Jan 14, 2022

Iasul e un oras minunat dar din pacate populat. Orasul meu natal a fost confiscat de cocalari, comunisti si legionari din ambele Moldove. Ce privilegiat sunteti ca aveti parinti in Dumbrava rosie. Ai mei insa sunt deja in Buna Vestire. Eu sunt din B2 Copou. Cand gasiti toata acea zona blocata, tot cei de care v'am spus deja anterior o blocheaza, la manele si cafea pe porbagaj.

Politia este absolut inutila. Daca as avea o arma as curata toata tzara asta pe gratis in locul lor, sa pot trai si eu aici totusi.

Expand full comment

Serios? Domnul expert a folosit transportul public din Iași la ore de vârf? I se pare ca poți sa duci copilul la școală și sa ajungi la job în decurs de 1h cu transportul public, dacă vii din Bucium sau Miroslava și lași mașina la întrarea în oraș? Sau la ce ora propune sa plecam de acasă?

El știe ca dimineața, pe traseul CUG - Copou faci 2h cu transportul public, timpi de așteptare incluși?

Știe ca furtul din buzunare și pipaitul în tramvaie și autobuze aglomerate se practica? Și-ar lasa copiii sa se plimbe cu tramvaiul, câte 2h plus venitul acasă, în condițiile astea? În pandemie?

Înainte sa propui tarife care sa te descurajeze sa parchezi în centru, poate ar fi mai util sa se vorbească despre motivele pentru care mergem toți cu mașinile.

Poate ar trebui sa vorbim despre proiectele imobiliare la limita legii, construite fără locuri de parcare, blocurile plomba înghesuite între alte blocuri etc, înainte de a propune mega tarife de parcare.

Nu am văzut mulți ieșeni nerăbdători sa ia Centrul la pas, nici nu ai ce face, nu ai alternative pentru petrecerea timpului. Ce găsești în centru, în afara de căsuțele cu tiganeli de pe Ștefan? Terasele alea unde poți sa bei o bere vara? Outleturi și SH-uri? Vorbești despre un centru al orașului pentru oameni, dar centrul nu atrage oamenii decât strict în interes de serviciu/pentru ca locuiesc acolo. Mai mulți oameni vin sa se plimbe în parcul de la Palas decât pe pietonalul Primăriei, construit și ala ca să fie, chiar dacă a dat peste cap tot traficul și era necesar sa apară pe hârtie ca să putem candida la titlul de Oras European or smth.

Cred ca înainte de a vorbi despre cum sa faci prohibitiv de scumpe parcările din Iași, domnul cu pricina ar trebui sa se familiarizeze mai bine cu situația și viata la Iași. Știe el ceva, dar nu știe destul. Și e cam nasol sa bagi mana adânc în buzunarul oamenilor (ca nu vorbim despre sume simbolice) fără sa ai soluții la problemele reale.

Expand full comment