3 Comments
Mar 29, 2022Liked by Alex Enășescu

Foarte bine ca se aduce in prim plan si aceasta importanta cauza de stres. Declarativ stam bine, pe foaie masurile par ca ar avea un impact benefic, sa vedem si realizarea.

Ma scuzati, am un pitic pe creier: panou fonoabsorbant, din ce stiu, capteaza (o parte din) energia acustica, si o transforma in altceva. Acestea trebuiesc sa aiba masa mare, ca sa poata disipa energia respectiva (exemple sunt copaci si construirea strazilor la nivel inferioare fata de spatiile de locuit ca sa creezi bariera, etc.). Exemple, mai mult sau mai putin estetice, am gasit aici: https://structurae.net/en/structures/infrastructure/noise-reduction-barriers-sound-protection-barriers

Panourile din Podu Ros, Nicolina si Pasarela Octav Bancila, imi par bariere acustice, in esenta doar fono-reflexive (daca exista termenul), deci doar muta problema in alta parte.

Daca exista informatii mai exacte in alta parte, va rog dati un semn.

Zi buna, Iasul nostru!

Expand full comment
author

Hei, Ștefan. Ai dreptate, cred că sunt bariere acustice. Am corectat. Nicio grijă, atenția la detalii este binevenită! 🤜🤛

Expand full comment
Mar 29, 2022Liked by Alex Enășescu

Am sa comunic piticului, desi e posibil sa si-o ia in cap. 😄

Cand cauti "panouri fonoabsorbante Iasi" gasesti referinte de la publicatii din Iasi ce folosesc aceiasi termeni, de unde si indoiala mea initiala.

Expand full comment