Prima ediție a conferinței Inspiring Leaders
PLUS: restricții de circulație în Iași la sfârșitul săptămânii
Bună dimineața, Iași! ☀
Dacă nu ai decât un minut, folosesc acest intro ca să-ți reamintesc că încă poți completa chestionarul despre cum ne descurcăm până acum și ce putem face mai bine pentru ca acest newsletter să fie relevant pentru tine. 💌
Știri locale pe scurt
Restricții de circulație în Iași la sfârșitul săptămânii. Raliul Iașului, care se va desfășura în weekend, aduce si câteva restricții de circulație în oraș.
pasajul Mihai Eminescu va fi închis pentru demontarea și remontarea separatoarelor de mers
parcarea de pe Bulevardul Independentei va fi închisă pe 9 septembrie, iar cea din fața Casei de Cultură a Studenților va fi închisă în perioada 8-9 septembrie
Parcarea privată de pe bd. Independenței va fi inaugurată în perioada următoare, lucrările de amenajare fiind în curs de finalizare.
au fost făcute marcajele și au fost montate bariere și camere de supraveghere video
Turcii vor livra încă 25 de autobuze electrice la Iași. Primăria Iași a primit două oferte la licitația pentru achiziția a 25 de autobuze electrice, ambele companii fiind cu acționariat turcesc: Anadolu și Bozankaya.
ofertele vor fi evaluate până la finalul lunii septembrie, iar valoarea contractului se ridică la aproape 60 milioane lei, fără TVA.
Un nou parc logistic autorizat la Miroslava. Este vorba despre o investiție inițială de 36 milioane lei pentru o hală cu o amprentă la sol de 30.000 mp și o suprafață utilă de 60.000 mp.
Interviu prezentat de Revup (P)
„Oamenii continuă să fie cheia succesului oricărei organizații”
Pe 30 septembrie 2023 va avea loc la Iași prima ediție The Revup Conference: Inspiring Leaders, un eveniment care promite să devină cadrul perfect pentru întrunirea anuală dintre liderii internaționali și comunitatea din România.
Pentru a afla mai multe despre acest eveniment, am stat de vorbă cu organizatorii, care au identificat o nevoie rămasă neacoperită în zona Moldovei.
Ca să ne cunoaștem mai bine, spuneți-mi câte ceva despre voi, oamenii din spatele comunității Revup.
Spus simplu, suntem un grup de patru prieteni, care împărtășesc o viziune comună, aceea de a crea un impact pozitiv în comunitate.
Facem parte din echipa de management a unei companii de IT din Iași, fiecare având un background profesional diferit, dar care se completează armonios, am spune noi, acoperind atât sfera tehnică sau comercială, cât și cea care ține de oameni, echipe și dezvoltarea lor.
Inițiativa Revup a pornit anul trecut, când am realizat că prin prisma activității și colaborării noastre profesionale, am acumulat multe cunoștințe și experiențe în zona de leadership, pe care am putea să le folosim mai departe și în dezvoltarea comunității. Ne referim în principal la abilități de comunicare, gestionarea deciziilor și responsabilităților, dar și aspecte ce țin de empatie, inteligență emoțională și dezvoltare personală.
Până acum am organizat o serie de meetup-uri în grup mai restrâns de 20-30 de persoane, în care speakeri din Iași au abordat teme diverse, de la leadership și dezvoltare personală până la aspecte din psihologie sau neuroștiință.
Prin aceste evenimente, am oferit o nouă scenă unor persoane de impact din comunitatea locală, dar și un spațiu unde participanții au putut să interacționeze cu alte persoane și să împărtășească din experiențele proprii.
De unde a venit ideea de la organiza la Iași o conferință despre leadership?
În ultimii ani am observat o abundență de evenimente în zona tehnică, în special nișate pe industria IT, dar o proporție semnificativ mai mică de evenimente dedicate înțelegerii și dezvoltării oamenilor.
Cu tot progresul tehnologic impresionant din ultimii ani, noi credem că oamenii continuă să fie, în fapt, cheia succesului oricărei organizații.
Feedback-ul pozitiv primit după fiecare dintre meetup-urile organizate până acum și încurajările de a continua și a creste ceea ce facem, ne-au motivat să pregătim acest eveniment extins, într-un timp relativ scurt.
Este cea mai mare conferință de acest gen, organizată până acum la nivel local și care ne dorim să promoveze Iașul ca un pol al leadership-ului de calitate, făcut cu pasiune și grijă autentică față de oameni.
Ne dorim să avem în sală oameni din domenii cât mai variate, dar care din rolul lor de leaderi pot influența pozitiv atât succesul organizației, cât și evoluția oamenilor cu care lucrează.
De asemenea, așa cum spune unul dintre speakerii noștri, Jenny Garrett, nu trebuie să ocupi oficial o poziție de leader, ca să merite să cultivi abilitățile tale în această direcție.
Fără să ne dăm seama poate, ne aflăm în roluri de leaderi (sau suntem văzuți așa) mai des decât credem, nu doar în mediul organizațional, ci până și în cel familial sau social, în comunitățile și grupurile din care facem parte.
Prin urmare, suntem convinși că indiferent de mediul profesional din care vine sau de contextul în care își dorește să aplice noțiuni de leadership, fiecare participant va pleca un pic mai „bogat” de la acest eveniment.
Într-un fel, pare că avem o abundență de resurse menite să-i inspire pe cei care au rolul de lideri în organizațiile lor, de la postări de LinkedIn și cărți bestseller la cursuri online și podcast-uri.
Ce aduce în plus o conferință în format fizic?
Într-adevăr, accesul la informație e un aspect de care putem toți beneficia cu ușurință în prezent. Să fii un bun leader necesită un efort continuu și susținut, iar învățarea nu se oprește niciodată. De aceea e nevoie să continuăm să accesăm resurse cât mai variate, să le trecem prin propriile filtre și să luăm din fiecare ce ne este de folos.
După câțiva ani destul de provocatori în ceea ce privește interacțiunile cu cei din jur, o conferință în format fizic ne aduce în primul rând împreună, față în față. Iar pentru a construi o comunitate puternică, credem că acest lucru este esențial.
Am gândit acest eveniment ca unul cât se poate de interactiv, în care nu doar să ascultam niște prezentări, ci la care să putem contribui, să ne răspundem la întrebări și să creăm relații cu oameni care ne împărtășesc pasiunea pentru leadership.
După fiecare sesiune, am alocat un timp de networking în care participanții pot interacționa atât cu speakerii, cât și între ei, împărtășind experiențe, schimbând idei sau dezbătând spețe interesante care i-au provocat din rolul de leaderi.
Cum i-ați selectat pe cei cinci speakeri care vin la Palatul Culturii pe 30 septembrie?
Am ales speakerii cu o atenție deosebită, așa încât să ne asigurăm că pe lângă informațiile valoroase pe care le vor prezenta, fiecare va aborda tematica leadership-ului dintr-un unghi distinct. În felul acesta, cei din sală vor pleca cu o perspectivă cât mai amplă asupra leadership-ului și cu multiple instrumente de care să se poată folosi în viața de zi cu zi.
Fiecare dintre speakeri are o carieră de peste 20 de ani în domeniu și, cum ne place nouă să spunem, împreună au peste un secol de experiență în leadership.
Jenny Garret OBE, ofițer al ordinului Britanic pentru serviciile aduse dezvoltării antreprenoriatului și implicării feminine în business ne va dezvălui tehnici importante pentru dezvoltarea unei mentalități de leader și depășirea provocărilor și a frustrărilor care pot apărea pe parcursul dezvoltării personale într-un astfel de rol.
Andrew Bryant, trend setter în materie de leadership, mentor și coach pentru echipe de management, ne va povesti despre conceptul său denumite self-leadership, care se bazează pe ideea că nu poți ajunge să fii un leader pentru alții, până când nu poți fi unul pentru tine. Mai simplu, e nevoie să investești în cunoașterea de sine cel puțin la fel de mult efort ca în cunoașterea celor din jur.
Tamara Markova, psiholog practicant, doctor în comportamente organizaționale si profesor de leadership la facultăți de renume din Olanda, ne va spune din experiența ei de îmbunătățire a organizațiilor. Mai exact, cum fericirea la locul de muncă este un ideal accesibil și cum ajunge asta să influențeze viața personală, prin dezvoltarea obiceiurilor comportamentale benefice.
Doru Șupeală, consultant de marketing, management și business, creatorul multor inițiative de impact din zona organizațională, ne va împărtăși din vasta sa experiență profesională și ne va ajuta să descoperim cea mai bună cale către un business de succes. Nu credem că o să fie o surpriză faptul că secretul e atenția acordată oamenilor și dezvoltării lor personale, profesionale și emoționale.
Magor Csibi, după o experiență de 8 ani ca director al organizației de mediu WWF, s-a întors în România ca să creeze o nouă generație de lideri. Pasionat de comportamentul uman la modul general, Magor ne va explica faptul că leadership-ul nu este condiționat de eforturi supraomenești, ci dimpotrivă, mici decizii și acțiuni ajung să aibă un impact uriaș, ducând în final la formarea unor lideri formidabili.
1+1 Autumn Special. Până pe 11 septembrie poți achiziționa 2 bilete la The Revup Conference: Inspiring Leaders la prețul redus de 160 de euro.
Ce facem săptămâna asta
🎺 Cucuteni Jazz Fest | Ediția a doua reia tematica sincretică și istorică propusă anul trecut, cu ateliere prietenoase cu cei mici și jazz pentru toate vârstele.
Anul acesta ne vedem la început de toamnă, între 8 și 10 septembrie, când mai purtăm puțin vacanța cu noi și vrem să ne lungim șederea în natură. La cort, la rulotă, liberi ca jazzul.
🍣 Sushi Weekend | Chef Alexandru Gușă, singurul român care poartă cu mândrie centura verde la sushi, vine pe 8-10 septembrie la Oliv Bistro.
În timpul celor trei zile de eveniment, Chef Alexandru Gușă va pregăti cu măiestrie o varietate de preparate japoneze autentice, inclusiv sushi-uri cu ingrediente proaspete și de calitate superioară. Detalii aici.
🍛 Oaspeți la Zori | Chef Adi Hădean se reîntoarce în ZORI miercuri, pe 13 Septembrie, de la ora 16:00, când va găti din nou alături de Chef Marian Zancianu.
O cină pregătită de 4 mâini care împart aceeași filosofie despre mâncare. Un meniu care se va dezvălui în 5 etape și al cărui scop este să redescoperiți bucuria de a savura pe deplin ingrediente spre care ar trebui să ne uităm mai des.
🗿 ANDEZIT 10 | În perioada 8 septembrie – 27 octombrie, Galeria de artă DANA găzduiește expoziția itinerantă ANDEZIT 10. Vernisajul are loc astăzi de la ora 17:00.
✝ Promovarea Patrimoniului între Real și Virtual | Un tur ghidat în Cimitirul Eternitatea, într-o călătorie printre amintiri din vieți trăite la mare intensitate, printre gânduri și întâmplări ce odată animau târgul nostru, care stârneau controverse sau admirația locuitorilor lui. Duminică de la 15:30.
📖 Club 8 și Vector, o istorie culturală | Cu volumul „Club 8: față, profil, spate", apărut recent la Editura Muzeului Literaturii Române, Dan Lungu rememorează începuturile, parcursul și impactul major al „cluboptiștilor" în viața culturală a Iașului anilor 1990. Prezentarea și masă rotundă, luni de la 18:00 la Institutul Francez.
Coming soon
🍷 Școala vinului | Un curs intensiv de introducere în enogastronomie pentru amatori și profesioniști, în perioada 18-21 Septembrie 2023, între orele 18.00 - 21.00, la Hotel Unirea Iași. Bilete aici.
#decitit
Clujul și Oradea au început, în 2023, lucrări la proiecte majore, în timp ce Iașul stagnează - Ziarul de Iași
Iașul pierde prin neprezentare 40 milioane de euro din PNRR. Alte orașe accesează sute de milioane de euro pentru cogenerare pe bază de gaz - Reporter de Iași
Iașul revine la vechile probleme. Aglomerație in autobuze, stații și ambuteiaje în trafic - TeleM
Toate spațiile publicitare din stațiile centrale sunt date către Wink, care ia o stație cu 20 de euro de la CTP și o vinde cu 500 de euro - Reporter de Iași
Demisia lui Cosette Chichirău din USR marchează oficial sfârşitul unei ere în politica locală - Ziarul de Iași
Cum s-a transformat economic Timișoara, de la Manchesterul muncitoresc al Ungariei, la hub modern de start-up-uri IT - Panorama
Parisians Are Pledging Allegiance to the ‘Republic of Super Neighbors.’ They Must Bring Cheese. - The New York Times
Erată: linkul corect al reportajului din ediția trecută ↙
Secretele uneia dintre cele mai iubite de elevi profesoare din Iaşi. „Cinci principii de la care să nu te abaţi la clasă” - Ziarul de Iași
Fotografia săptămânii
Cam atât pentru săptămâna asta. Dacă ai orice fel de feedback, o idee de subiect sau o propunere de colaborare, dă-mi un reply la acest email.
Iar dacă ești antreprenor local sau lucrezi pentru o companie care schimbă orașul în bine, aruncă o privire peste media kitul Iașul nostru.
Sprijinul tău ne ajută să facem în continuare jurnalism independent în Iași, fără clickbait și titluri senzaționale, iar noi putem duce mesajul tău către 5.800 de ieșeni cărora le pasă de orașul în care trăiesc. 🤝
Pe curând,
Alex Enășescu