19 Comments

Se iarta! E totusi un parvenit de Dobrogea! Se scrie "Iasiul", "Iasiului"!! Spor la...slefuit Iasul!!

Expand full comment

Interesant si profesionist jurnalism…

Adaug eu:

19 -28 mai Romanian Creative Week / Iasi

Veti intelege ( poate) de ce merita sa fiti echidiatanti atunci cand aveti oretentia ca informati cititorii!

Expand full comment

Mâncare slabă ( nu ai niciun Dristor, Shaormeria Băneasa , Mc uri puține) iar la lacuri..putine rau si slab amenajate. De asemenea nici oferta de mall uri nu e bogata ( ai Palas care e ce trebuie dar Iulius.... urât rău păcat de zonă, foarte prost organizat parcă ar fi un labirint si miroase urat cand intri in el plus ca mai are si aspect de piata).

Expand full comment

Comentariu de dambovitean prin adoptie...

Expand full comment

Asta pentru tine înseamnă " mancare slaba "? :))) Sa fie shaworma sau mc ? Sunt și din astea dar mai multe sunt restaurante cu mâncare de BUNA CALITATE

Expand full comment
Apr 12, 2023Liked by Alex Enășescu

Un oraș cu oameni minunați,tineri și plini de viață!o istorie bogata și locuri superbe...un oraș cu un potențial imens dar cu o administrație bolnavă

Expand full comment

Frumos oraș, dar educația oamenilor lasă mult de dorit și la pachet vine cu o nesimțire incurabila!

Expand full comment

Te înșeli, mon cher.

Expand full comment

Iași delivery are șoferi agresivi, nu recomand. Iar Nicolina cug e mai aproape de centru palas decât Păcurari. Tătărași e un cartier trist, la fel și Dacia și Alexandru.

Expand full comment
Apr 7, 2023·edited Apr 7, 2023

Tătărași e un cartier minunat. Îl consider cel mai verde din oraș.

Expand full comment
Apr 7, 2023Liked by Alex Enășescu

Ce bine e că putem avea opinii diferite fără să ne contrazicem. Invităm pe cei vizați de acest articol să-și facă o părere proprie.

Expand full comment

Ce sa faci in IAsi ca sa traiesti decent, daca nu esti IT-ist?

Expand full comment

Banker

Expand full comment

politician PNL Iasi

Expand full comment

Good sad joke LOL no other options there? De aia am plecat de acolo. Doar lipitorii de afise si ass-kissers au facut ceva ''cariere'' pe acolo.

Expand full comment
Mar 30, 2023Liked by Alex Enășescu

In zona Cug este si piata CUG, sub pod, vis-a-vis de selgros. Nu e la fel de mare ca piata nicolina sau piata alexandru, dar gasesti ce ai nevoie 😊. Inainte pt relaxare in natura, lumea se ducea la lacul Cug pt gratar, picnic sau chiar plimbare. Din pacate cu toate blocurile construite in ultimii ani, e mai putin placut. Talcio ul de duminica, daca e cel de langa bazar, inca apartine de cug, nu de nicolina. Multa lume confunda granita (o mare vina o au agentii imobiliari). E fain sa vezi ca multi oameni vad Iasiul ca un oras frumos. Eu stau de aproape 30 ani si pot zice ca m-as muta si maine 😅 (poate din cauza ca stiu ce potential ar avea si nu are)

Expand full comment

Corect

Iasul e frumos in studentie, cluburi pt tineri, medii de socializare, dar dupa o varsta si o perioada de locuit vezi si părțile care te macina, trafic greoi, infrastructura proasta, mai dam si de melteanu mutat la oras Chirii foarte mari trase in sus de studenti si it-isti.

Pe masura ce te indepartezi de Tudor si Palas, unde exista o energie aparte data de tineri, restul Iasului mi se pare un oras gri, posomorât

Expand full comment
Mar 28, 2023Liked by Alex Enășescu

Nu încerc sa fac reclama, dar când ești satul sau supărat pe mamma mia noaptea, se mai găsește ceva decent și la Take&Eat. Overall e probabil sub mamma mia, dar, cum am zis, se mai găsesc și preparate ok.

Tătărași ul are și parcul Ciurchi, destul de mare și se plănuiește o reamenajare și acolo, din fericire. Acestea fiind spuse, nu mai veniți, deja s-a aglomerat prea tare zona. 😅

Expand full comment
Mar 28, 2023·edited Mar 28, 2023Liked by Alex Enășescu, Ioan Stoleru

Asociatia Codrii Iasilor a realizat o harta cu traseele din padurile din jurul orasului, o gasiti pe pagina de facebook, uneori sunt organizate tururi in grup prin padure.

As adauga si tururile pietonale organizate de asociatia iasi.travel, grupul Iasi Fotografii Vechi sau blogurile turistiniasi.blogspot.com si solutii-iasi, pentru a descoperi Istoria orasului Iasi.

La 30 de km de Iasi este si Delta Moldovei, cine are masina poate ajunge usor in aceasta locatie.

Ar trebui o agregare a unor grupuri sau asociatii din Iasi unde poti socializa sau invata ceva nou, poate un hobby nou, de la dans, olarit ... pana la board games, beer pong si tururi cu bicicleta.

Expand full comment