Un alt fel de jurnalism local

Iașul Nostru a pornit la drum cu misiunea de a face un alt fel de jurnalism local, mai curat și mai constructiv.

Abonează-te gratuit la newsletter-ul săptămânal

În fiecare vineri, trimitem o sinteză cu informații folositoare care te ajută să ții pasul cu ce se întâmplă în Iași, iar lunar avem un reportaj despre oamenii și locurile care fac Iașul mai bun:

Credem că jurnalismul local este un serviciu public esențial pentru vitalitatea unui oraș. Însă mahalagismul și negativitatea presei locale îi țin la distanță pe cei care s-au săturat să citească despre scandaluri politice și accidente rutiere.

De aceea, niciodată nu a fost mai mare nevoie de jurnalism local independent, care să amplifice vocile ieșenilor care vin cu soluții, fie că vorbim de antreprenori locali, activiști civici sau oameni din administrație.

Împreună cu voi, construim o publicație locală care aduce la lumină oamenii, locurile și organizațiile care fac Iașul un oraș mai bun.


Cum pot să vă ajut?

Abonează-te la newsletter-ul săptămânal, care este gratuit. Iar dacă vrei să ne dai o mână de ajutor, poți susține jurnalismul local printr-un abonament digital la Iașul nostru, adică o donație de 5 euro/lună sau 30 euro/an.

Urmărește Iașul nostru pe Facebook și Instagram

Sponsorizează newsletter-ul. Iașul nostru este alături de inițiativele și business-urile locale. Dacă ești antreprenor sau conduci o companie care vrea să vină în sprijinul jurnalismului local independent, aruncă o privire peste media kit și dă-mi un semn.


Cine se ocupă de newsletter?

Iașul Nostru este fondat și editat de mine, Alex Enășescu. Sunt un jurnalist de 36 de ani, născut și crescut în Copou. 😀

Înainte de Iașul nostru, am construit de la zero newsletterul Revista Pressei și am scris pentru PressOne despre oameni care fac lucruri remarcabile în Iași:

În mai 2021, am fost unul din cei 12 jurnaliști din toată lumea care au primit o finanțare de la platforma de newslettere Substack pentru a lansa un newsletter local în orașul lor.

Pentru un reporter local ca mine, a fost o șansă unică de a construi o alternativă curată și onestă la presa locală, bazată pe jurnalism de calitate.

Dacă vrei să ținem legătura, mă găsești pe Facebook, Instagram, Twitter sau LinkedIn.


Cum pot publica pe Iașul Nostru?

Iașul Nostru este mereu în căutare de jurnaliști talentați, indiferent de vârstă sau de nivelul de experiență.

Dacă ai o idee sau un subiect despre care ai vrea să scrii, citește ghidul editorial și dă-ne un semn pe adresa iasulnostru@substack.com.

Subscribe to Iașul nostru

Newsletter săptămânal despre oamenii și locurile care fac Iașul mai bun

People

Fondatorul newsletterului Iașul nostru. Înainte de asta, timp de 5 ani, am editat newsletterul PressOne, Revista Pressei.
Tot văd și aud despre una, despre alta. De scris m-aș apuca și nu vreau să țin doar pentru mine. Studenta la jurnalism momentan.
Account executive la Urban Gemini și content writer ocazional. Pun prea multe întrebări.
Convingerea mea e că atât timp cât ne ascultăm unii pe alții, învățăm unii de la alții. Am peste 15 de ani de experiență în presă, în prezent scriu pentru la Ziarul de Iași, la revista PIN Magazine și la WarStreetJournal.eu .
Absolventă de Jurnalism și freelance Writer
Jurnalist freelance și profesor asociat la Jurnalism la UAIC Iași.
Community builder & storyteller for creative industries with 12+ years of experience in nurturing online & offline communities. A glue for creative souls.