Un alt fel de jurnalism local

Iașul Nostru este o publicație locală independentă care a pornit la drum cu misiunea de a face un alt fel de jurnalism local, mai curat și mai constructiv.

Abonează-te gratuit la newsletter-ul săptămânal

În fiecare vineri, trimitem o sinteză cu informații folositoare care te ajută să ții pasul cu ce se întâmplă în Iași, iar marțea, cam o dată la două săptămâni, avem un reportaj despre oamenii și locurile care fac Iașul mai bun:

Premisa de la care am pornit este că jurnalismul local este un serviciu public esențial pentru vitalitatea unui oraș. Însă mahalagismul și negativitatea presei locale îi țin la distanță pe cei care s-au săturat să citească despre scandaluri politice și accidente rutiere.

De aceea, credem că niciodată nu a fost mai mare nevoie de jurnalism local independent, care să amplifice vocile ieșenilor care vin cu soluții, fie că vorbim de antreprenori locali, activiști civici sau oameni din administrație.

Așa că împreună cu voi, construim o publicație locală care aduce la lumină oamenii, locurile și organizațiile care fac Iașul un oraș mai bun.


Cum pot să vă ajut?

Abonează-te la newsletter-ul săptămânal, care este gratuit. Iar dacă vrei să ne dai o mână de ajutor, poți susține jurnalismul local printr-un abonament digital la Iașul nostru, adică o donație de 5 euro/lună sau 30 euro/an.

Dă mai departe poveștile noastre către prietenii din Iași cărora le pasă de orașul în care trăiesc. Când se adună 5 adrese de email în urma recomandărilor tale, noi îți facem cinste cu două eclere de la Leche

Share

Urmărește Iașul nostru pe Facebook și Instagram

Sponsorizează newsletter-ul. Iașul nostru este alături de inițiativele și business-urile locale. Dacă ești antreprenor sau conduci o companie care vrea să vină în sprijinul jurnalismului local independent, aruncă o privire peste media kit și dă-mi un semn. 👇


Cine se ocupă de newsletter?

Iașul Nostru este fondat și editat de mine, Alex Enășescu. Sunt un jurnalist de 36 de ani, născut și crescut în Copou. 😀

Înainte de Iașul nostru, am construit de la zero newsletterul Revista Pressei și am scris pentru PressOne despre oameni care fac lucruri remarcabile în Iași:

În mai 2021, am fost unul din cei 12 jurnaliști din toată lumea care au primit o finanțare de la platforma de newslettere Substack pentru a lansa un newsletter local în orașul lor.

Pentru un reporter local ca mine, a fost o șansă unică de a construi o alternativă curată și onestă la presa locală, bazată pe jurnalism de calitate.

Dacă vrei să ținem legătura, mă găsești pe Facebook, Instagram, Twitter sau LinkedIn.


Cum pot publica pe Iașul Nostru?

Iașul Nostru este mereu în căutare de jurnaliști talentați, indiferent de vârstă sau de nivelul de experiență.

Dacă ai o idee sau un subiect despre care ai vrea să scrii, citește ghidul editorial și dă-ne un semn pe adresa iasulnostru@substack.com.


People

Alex Enășescu
Fondatorul newsletter-ului Iașul nostru. Înainte de asta, timp de 5 ani, am editat newsletter-ul PressOne, Revista Pressei.
Laura Cozmîncă
Absolventă de Jurnalism și freelance Writer
Claudia Pincovski
În căutarea poveștilor și a oamenilor care să mă inspire să scriu mai departe cu și despre ei.
Ioan Stoleru
Jurnalist freelance și profesor asociat la Jurnalism la UAIC Iași.
Dana Coțovanu
Jurnalist freelancer, născută la 60 de kilometri de Iași, caut să expun poveștile care ne-ar putea schimba în mai bine.
Bianca-Gabriela Grigoriu
Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă (radio și tv), specialist PR&Comunicare, consilier Branding&SEO, consilier dezvoltare personală. Scrie din pasiune pentru un Iași mai bun.