3 Comments
Mar 22Liked by Alex Enășescu

Parcarea in locuri de parcare - nu pe spatiul verde, nu pe trotuar, nu in noroi etc. Pe locuri de parcare.

Trotuare complete si curate.

O mențiune: strazile si trotuarele trebuie sa fie corect din pdv tehnic realizate, astfel ca apa si noroiul sa se scurga unde trebuie. Un exemplu de asa NU este proaspa asfaltata strada dintre Podu Ros si Cotnari. E asfaltat tot cu denivelari, gropi de adunat apa si praf, canale denivelate etc.

Expand full comment
Feb 10, 2023Liked by Alex Enășescu

Mulțumesc, în primul rând, pentru propunerea de discuție.

Însăși întrebarea este în același spirit cu ceea ce vreau și eu să propun. Spun asta pentru că aduci discuția la nivel individual, personal. Odată ce lăsăm în spate instituțiile statului și alte entități misterioase putem să ne asumăm responsabilitatea pentru felul în care trăim.

Răspunsul meu la întrebarea "de unde începem?" este "de la noi înșine"! Ce este comunitatea dacă nu o grupare de oameni? Vrem să trăim într-un oraș mai bun? Să fim oameni mai buni.

Îndemnul nu e nou, e vechi de când lumea. Să ne străduim, fiecare dintre noi, să creștem puțin zi de zi. Să ne educăm, să citim, să învățăm despre oameni mari, despre fapte inspiraționale, despre depășirea obstacolelor și a limitelor. Să avem curajul să ne asumăm responsabilitatea pentru propria viață - ce facem cu ea? Ce aducem noi în lume? În viața celor din jur?

Cred că acesta este primul pas. Prin educație și prin exemplul personal avem cele mai bune șanse să ajutăm.

Expand full comment
Feb 1, 2023Liked by Alex Enășescu

Hello

Un lucru de baza in dezvoltarea unui oraș modern e gestionarea deșeurilor. Iar acest proces începe in fiecare locuință cu fiecare membru al ei. Educația e baza aici (ca de fapt in orice domeniu). Dacă ne educăm corect copiii, și de ce nu, chiar părinții și bunicii cu privire la importanta reciclării și trierii corecte a deșeurilor cred ca toată comunitatea ar avea de câștigat. In primul rând la nivel estetic si sanitar - știm cu toții cum arata spațiile cu benele de gunoi in mai toate cartierele de prin oraș, de cele mai multe ori pe langa parcuri și spații de joaca. Nu mai vorbim de diminuarea deșeurilor efective trimise la groapa de gunoi ori de îmbunătățirea aerului respirat și ceilalți factori ecologici care ar trebui sa ne intereseze pe toți. In primul rând pentru noi, cartierul, blocul ori casa noastră.

Expand full comment